Nye bøker

Kongelig ferd i Vestfjordgapet : kongeparets fylkestur i Nordland, 12. til 14. juni 2018

Kongelig ferd i Vestfjordgapet : kongeparets fylkestur i Nordland, 12. til 14. juni 2018

ISBN
9788269044256
Innbinding
Innbundet
Type
Reiseskildringer
Forlag
Forenkla forl.

I juni 2018 besøkte Kongeskipet fem kommuner i nordre Nordland. Fotograf Marthe Mølstre fulgte Kongeparet og fylkesmann Hill-Marta Solberg på turen. Bildeboka gjenspeiler en sammenhengende fest, der unge og gamle møtte opp og viste fram en sann rikdom av kulturuttrykk i Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes. Dette er en praktbok der møtene mellom Kongeparet og folket primært skildres i bilder. Det blir en egen magi i den gjensidige nysgjerrigheten og entusiasmen som oppstår. Gjennom et tett program de tre dagene turen varte, utviste Kongen og Dronningen en enestående utholdenhet og et strålende og smittende humør.
Turen startet i Sørfold med folkefest på Straumen skole. I tillegg til taler, korps og sang ble det avholdt realfagdag, der 70 engasjerte barn deltok. I Steigen fikk følget overvære sagaspelet «Hagbard og Signe» og dermed bli kjent med kommunens dype historiske røtter. Folkefesten på kaia på Røst omfattet blant annet framføring fra Querinioperaen og innsikt i tørrfiskproduksjon. Etter kirkebesøk var det signering av den nye Konge-/Dronningsteinen på Røst. Værøy nyttet anledningen til å åpne ny barnehage og servere Kongeparet middag. Folkefest ble det også i Moskenes, med cellospill, tromming, dikt og dans. Som avrunding av turen besøkte de kongelige fiskeværet Sakrisøy og bedriften Anitas Sjømat.
Praktboka fra ferden er på 128 sider i format 24,5 x 27,5 cm. Den er utført i stivbind med overtrekk og trykt på solid, svanemerket papir. På bildene får både folket og naturen sin plass. Kommuner og arrangementer omtales i korte ordelag. Kongens og Dronningens taler gjengis i boka, og fylkesmannen har skrevet et kort forord. Og folket som tok imot gjestene har fått sine uforglemmelige protretter!