I litterær kalender får du en oversikt over alle typer arrangement med essens av litteratur. Bokmesser, forfatteropplesninger, diktopplesninger, utdeling av litteraturpriser, forfattersigneringer, kurs, seminar, foredrag, boklanseringer med mer.

Legg til arrangement

Litterær kalender

Introduksjonskurs for og om bokbransjen 27. mars 2019

Kurset er for deg som ønsker en oppdatering eller er ny i bokbransjen. Vi gir et overblikk over bransjen i dag og veien videre. En gjennomgang av regelverk, rammebetingelser og bransjens kulturforpliktelser. Litteraturens vilkår og forfatterens hverdag er tema vi ser på. Du møter mange spennende foredragsholdere fra hele bransjen. Påmelding og mer informasjon: info@fagskolen.no eller telefon 934 42 425.
Pris: kr. 1.500,- inkludert lunsj.

Hjemmeside

Sted Fagskolen for bokbransjen, Universitetsgata 20

Bokbasens metadatakonferanse 2019

Bokbasen inviterer alle folke- og skolebibliotek til vår Metadatakonferanse som finner sted tirsdag 9. april på Gardermoen.

Kom og hør om overgangen til RDA og om hvilke konsekvenser dette har for innholdet i Normarc-postene og hvordan dette vil se ut i Marc21.

På programmet står også en gjennomgang av NB-leveransen, Bokbasens emneord og innkjøpsposter.

Unni Knutsen fra UB, Trond Aalberg fra OsloMet, Kjetil Hillestad fra Bibits, Ola Thori Kogstad fra Bibliotek-Systemer, Nasjonalbiblioteket m.fl. vil bidra til et interessant program.

Tidspunkt: tirsdag 9. april 2019 kl 09.00-16.00
Sted: Radisson Blue Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Konferansen inkludert lunsj er gratis.

Sett av dagen og meld deg på!

Hjemmeside

Sted Radisson Blue Airport Hotel

-

Tysk-norsk litteraturfestival. På vei til Frankfurt

Rundt 60 forfattere, akademikere og kulturjournalister fra Sveits, Tyskland, Østerrike og Norge Litteraturhuset i Oslo. Aldri før har så mange tyskspråklige forfattere kommet til Norge samtidig.

Verdensnavn som blant andre Volker Kutscher, Franzobel, Judith Hermann og Ferdinand von Schirach møter publikum og presenteres av noen av Norges fremste forfattere, som Vigdis Hjorth, Erlend Loe og Maja Lunde.

Hjemmeside

Sted Litteraturhuset, Oslo

-

Virak. Konferansen for universitets- og høgskolebibliotek

Tema: Åpen framtid – muligheter for bibliotekene
Ofte oppfattes framtiden som en trussel for bibliotekene. Hva vil kunstig intelligens og andre teknologiske nyvinninger ha å si for vår rolle som bibliotekarer, og videreutvikling av våre tjenester? Hvordan vil bibliotekene se ut i framtiden? Vil det være plass for oss når stadig flere oppgaver automatiseres?
Samtidig åpner teknologien for nye, spennende muligheter. Kan vi finne nye måter å jobbe på som gjør oss mer effektive, strukturerte og spesialiserte? Kan vi bli mer personlige i våre tjenester når vi bruker mindre tid på tradisjonelle oppgaver? Gir det oss mulighet til å arbeide mer med veiledning, formidling, utvikling og forskning? Frigjør det mer tid til å utvikle kompetanser og ferdigheter slik at vi øker vår synlighet og relevans overfor våre brukere?

Hjemmeside

Sted Universitetet i Stavanger