I litterær kalender får du en oversikt over alle typer arrangement med essens av litteratur. Bokmesser, forfatteropplesninger, diktopplesninger, utdeling av litteraturpriser, forfattersigneringer, kurs, seminar, foredrag, boklanseringer med mer.

Legg til arrangement

Litterær kalender

Boklansering: Mystikk og overtro i Oslomarka

For 150 år siden kunne man risikere å treffe på en hulder eller et troll bak hver en stein og busk. Nå er det mer stille for den slags skapninger i Oslomarka. Even Saugstad og Frie Fuglers Forlag har samlet historier og sagn fra Nordmarka, Krokskogen, Østmarka og de øvrige skogstraktene rundt hovedstaden i en gjennomillustrert bok som kanskje skremmer noen fra å ta seg en skogstur, men forhåpentligvis lokker og inspirerer til en tur i Marka. Lanseringsdatoen - og stedet - er IKKE tilfeldig valgt. Foredrag kl. 19.00, åpen kafé og boksalg før og etter. Alle er hjertelig velkomne.

Hjemmeside

Sted Trollvannstua, Grefsenkollen

Informasjonsmøte om ny e-bokplattform for bibliotek

Onsdag 25. oktober arrangerer Bokbasen et informasjonsmøte for bibliotek om den nye e-bokplattformen vår. Her vil vi demonstrere løsningen og gi nyttige tips for hvordan fylkeskonsortier og enkeltbibliotek kan styre sine budsjettmidler og følge med på ebokutlånet på en effektiv måte.

Den nye lisensmodellen for e-bøker trer i kraft allerede den 1. januar 2018 så vi håper så mange bibliotek som mulig har anledning til å delta for å lære om dette viktige verktøyet før modellen innføres.
Informasjonsmøtet holdes på Holmen Fjordhotell i Asker og varer fra kl 09:30-10:30.

Mer informasjon om bilbioteksplattformen finner du på https://bibliotek.bokbasen.no/

Hjemmeside

Sted Slemmestadveien 64, Nes 1378

Metadatakurs trinn 2

Kurset "Avansert kurs i metadata" vil bli holdt på Hotel Continental i Oslo. Kurset passer for alle som jobber med metadata, særlig de som jobber i forlagsbransjen og de som jobber med netthandel, ERP-systemer og logistikk.

Temaene som vil bli gjennomgått er:

● Onix
- introduksjon
- oppbygging
- kodelister
- viktige felt & best practice

● API
- hva er API
- integrasjon mot Bokbasen

● Thema
- introduksjon
- emnekategorier
- klassifikasjon etter Thema

● Avansert bruk av Mentor

Kurset vil bli holdt på Continental i Oslo fra 10.00-14.00, og det blir servert lunsj ca klokken 11.30. Prisen per person er 750,- men om man melder seg på innen 30.september får man kurset til 600,-

Hjemmeside

Sted Stortingsgata 24/26, 0117 Oslo

Mystikk og overtro i Oslomarka - presentasjon av ny bok

For 150 år siden kunne man risikere å treffe på en hulder eller et troll bak hver en stein og busk. Nå er det mer stille for den slags skapninger i Oslomarka. Even Saugstad og Frie Fuglers Forlag har samlet historier og sagn fra Nordmarka, Krokskogen, Østmarka og de øvrige skogstraktene rundt hovedstaden i en gjennomillustrert bok som kanskje skremmer noen fra å ta seg en skogstur, men forhåpentligvis lokker og inspirerer til en tur i Marka. Åpen presentasjon av boka i Eldorado bokhandel kl. 17.00. Velkommen.

Hjemmeside

Sted Eldorado bokhandel, Torggata, Oslo