I litterær kalender får du en oversikt over alle typer arrangement med essens av litteratur. Bokmesser, forfatteropplesninger, diktopplesninger, utdeling av litteraturpriser, forfattersigneringer, kurs, seminar, foredrag, boklanseringer med mer.

Legg til arrangement

Litterær kalender

Nilssenforelesinga

Aktivisme og litteratur

Tung tids tale som dikt av Halldis Moren Vesaas og som roman av Olaug Nilssen.

Olaug Nilssen vann Brageprisen 2017 for romanen Tung tids tale som juryen omtalte som «et rørende brev til en elsket sønn, en fortvilet rapport fra en utmattende hverdag og et virkningsfullt kampskrift mot diagnosesamfunnet og et rigid byråkrati». Nilssen debuterte med romanen Innstengt i udyr (1998) og kom med Få meg på, for faen (2005) som også blei film. Ho blei husdramatikar ved DNS i 2016.

Hjemmeside

Sted Litteraturhuset i Oslo

Litteraturkritikerprisene 2017

Bli med når litteraturseksjonen i Norsk kritikerlag deler ut sine kritikerpriser for bokåret 2017. Det deles ut pris for beste skjønnlitterære voksenbok, beste barne- og ungdomsbok, beste sakprosabok for voksne og beste oversettelse. I tillegg blir det kjent hvem som er kåret til Årets litteraturkritiker.

Hjemmeside

Sted Litteraturhuset i Oslo

1-dags kurs for og om bokbransjen

Fagskolen for bokbransjen inviterer til introduksjonskurs onsdag 7. mars fra kl. 9.30-16.00. Kurset passer for alle i bransjen og gir en fin innføring for nyansatte, og for de som ønsker en oppdatering. Kurset gir en god innføring i bokavtalen, forfatter og kulturrådets rolle, bokbasen og direktøren i Forleggerforeningen sier litt om hva som venter bokbransjen. Påmelding og informasjon: info@fagskolen.no eller på telefon 9346790. Kurset koster kr. 1.400,- og inkluderer lunsj.

Hjemmeside

Sted Fagskolen for bokbransjen, Øvre Vollgate 15

Rivertonprisen 2017

Utdeling av «Den gylne revolver»

Hvem har skrevet årets beste norske krim? Rivertonklubben og juryen kunngjør i dag hvem som er vinner av Rivertonprisen for 2017 og overrekker Den gylne revolver.

Hjemmeside

Sted Litteraturhuset i Oslo