I litterær kalender får du en oversikt over alle typer arrangement med essens av litteratur. Bokmesser, forfatteropplesninger, diktopplesninger, utdeling av litteraturpriser, forfattersigneringer, kurs, seminar, foredrag, boklanseringer med mer.

Legg til arrangement

Litterær kalender

Finn din sjanger: Dypene i menneskesinnet – Om å være ung og mestre livet

Overgangen fra ung til voksen kan være smertefull, komisk, kaotisk, vanskelig, uhåndterlig, umulig. Stokkøyafestivalen er svært fornøyde med å ha fått med seg to av de råeste yngre forfatterskapene vi vet om – Kristin Auestad Danielsen og Gine Cornelia Pedersen, som begge har tatt for seg psykisk helse hos unge voksne på en leken og utfordrende måte. De møtes tematisk så vel som sjangermessig, med romaner som grenser mot både det performative i dramatikken og den poetiske lyrikken. Hva har deres sjangervalg å si for tematikken? Kan man dra linjer mellom det å finne sin plass i det voksne livet, og det å finne sin sjanger i litteraturen?

Hjemmeside

Sted Stokkøya, Åfjord kommune

Litterær hagefest i Adrianstua

Trøndersk forfattarlag og Norsk Forfattersentrum inviterer til Litterær hagefest i Adrianstua 2019.
Vi byr på nye bøker, roseutdeling, barnebokprogram og hagefestkunst!

Hjemmeside

Sted Adrianstua, Ringvebukta, Trondheim

-

Bjørnsonfestivalen 2019

Festivalens formål er å fremme interessen for litteratur og skrivekunst, og være en arena for frie ytringer.

Chigozie Obioma, Athena Farrokzhad, Karina Sainz Borgo, Olaug Nilssen, Tomm Kristiansen, Benedicte Bull, Sigrid Sollund, Tore Renberg, Dorthe Nors og Ellen Horn er blant de som kommer til Bjørnsonfestivalen 2019!

Hjemmeside

Sted Molde og Nesset

-

Litteratursymposiet i Odda

Litteratursymposiet i Odda står i ei særstilling fordi litteraturen og staden er så tett knytta saman. Den lokale forankringa i alle ledd gir arrangementet ein heilt spesiell energi og atmosfære, og publikumstalet aukar for kvart år. Fleire av arenaene på symposiet er allereie legendariske både i industrihistoria, lokalhistoria – og etter kvart også i litteraturhistoria: Lindehuset i det nedlagde smelteverket, Hardanger Hotel, Odda Kino, Meieriet og fabrikkane i Odda.

Hjemmeside

Sted Odda

-

Bokmessen i Frankfurt

Norge er gjesteland på årets bokmesse i Frankfurt.

Hjemmeside

Sted Frankfurt, Tyskland