I litterær kalender får du en oversikt over alle typer arrangement med essens av litteratur. Bokmesser, forfatteropplesninger, diktopplesninger, utdeling av litteraturpriser, forfattersigneringer, kurs, seminar, foredrag, boklanseringer med mer.

Legg til arrangement

Litterær kalender

-

Finnmark internasjonale litteaturfestival 2020

Finnmark internasjonale litteraturfestival (Finnlitt) arrangeres av Finnmark fylkesbibliotek hvert andre år. Første gang var i Alta i 2010. Nå kommer festivalen til Kirkenes for tredje gang, og skal fylle byen med forfattere og litteraturarrangementer. Litteraturfestivalen er et lyspunkt på vei inn i mørketiden her nord

Hjemmeside

Sted Kirkenes

Boklansering – «Langgata i Sandnes»

Vi har gleden av å invitere til en eksklusiv boklansering. Ernst Lapin og Egil Berge har i mange år jobbet med boka Langgata i Sandnes. Ingen av dem rakk å se boka ferdig før de forlot oss så altfor tidlig.
Njål Vigesdal presenterer prosjektet. Her blir det mange bilder og fortellinger fra Langgata fra «tidenes morgen» til i dag. Visning av historisk filmmateriale fra Sandnes.
Gratis entré. Enkel servering av kaffe og noe å bite i.
Det vil være mulig å kjøpe boken etter Njål Vigesdals presentasjon. Pris 349,-
Betalingsmåte: Vipps, kort og kontant.
Smittevernhensyn grunnet covid-situasjonen medfører antallsbegrensning på dette arrangementet. Grensen er satt til 58 personer. Vi ser oss derfor nødt til å ha påmelding til boklanseringen.
Påmelding (dvs. navn og tlf.nr.) sendes innen 27.10.2020 til: yngve@forlagshusetvest.no (mail) eller tlf. 92491435 (tekstmelding).

Hjemmeside

Sted Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes

-

Blodig alvor i landsbyen

Tirsdag 17. November
Emne: Cold-Case kveld på hotellet Tid: 19.00 til 22.00

Denne kvelden deltar: Hanne Kristin Rohde, Erlend Frafjord, Christian René Wold, Tor-Håkon Gabriel Håvardsen og Tove M. Taalesen

Program:
Kvelden starter med åpningsprolog fra Hanne Kristin Rohde Debattpanel om Cold-Case saker med Erlend Frafjord, Hanne Kristin Rohde og Simen Ingemundsen (Birgitte Tengs og Tina Jørgensen)
Debattpanel om Oslos undergrunn og kriminelle storkjeltringer med Hanne Kristin Rohde, Christian René Wold og Simen Ingemundsen (Om Philip Horst-Cappelen og om et kriminelt liv på 6 år)
Debattpanel med Tove M. Taalesen og Simen Ingemundsen (Om kriminalsaker i det norske kongehuset og Cold-Case i det royale hoff) Intervju med Tor-Håkon Gabriel Håvardsen om å være gravferdsagent og krimforfatter. Hvordan det er å kombinere de tingene

Onsdag 18. November
Emne: Norsk krim, er det strengt tatt nødvendig?

Tid: 19.00 til 21.00

Denne kvelden deltar: Stig Ellingsen, Simen Ingemundsen, Monika N. Yndestad, Terje Bjøranger, Geir Tangen, Agnes Matre og Helle Lindboe (Sang).

Program:
Kvelden åpner med utdeling av Sølvkniven til Agnes Matre.
Bokbad med Geir Tangen, Terje Bjøranger og Stig Ellingsen (Panel)
Bokbad med Agens Matre og Monika N. Yndestad (Panel)
«Møtes på åstedet» – En dialog mellom Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen, om skriving og plotting. Bokbad med Henning Sviland.
Avslutning med Helle Lindboe (Sang)

Hjemmeside

Sted 4072 Randaberg